Hová utazik ennyi ember?

Négy nappal az év vége előtt újabb rekord utasszámot ért el a budapesti repülőtér forgalma: december 27-én lépte át a terminál kapuit a 2019-es év 16 milliomodik utasa. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér továbbra is az egyik legdinamikusabban növekvő repülőtér a régióban és Európában egyaránt.

a cikk folytatása
Érdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket. A nyilatkozat idén már online is kitölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. Ettől az évtől a négy vagy több gyermeket nevelő anyák is kedvezményben részesülnek.

Idén is jár a kormányzati támogatás fiataloknak a jogosítvány megszerzéséhez

Idén is segítséget kapnak a 20 év alatti fiatalok a jogosítványukhoz megszerzéséhez. Az intézkedés a fiatalok önálló életkezdését és munkavállalását segíti.

Sok fiatalnak komoly kihívást jelent a jogosítvány megszerzésének finanszírozása, ezért az állam minden, 20 év alatti fiatalnak 25 000 forint értékben kifizeti a vezetői engedélyhez szükséges KRESZ-vizsga és a hozzá kapcsolódó e-learning vagy tantermi tanfolyam díját. Így a fiataloknak lehetőségük lesz akár a lakóhelyüktől távolabb is munkát vállalni.

Már a kormányablakokban is igényelhető az erkölcsi bizonyítvány

A kormányablakokban is intézhető az erkölcsi bizonyítvány igénylése: a fejlesztésnek köszönhetően már nem szükséges a papír alapú formanyomtatvány kitöltése és postai úton történő feladása, az ügyfelek adminisztratív terheinek csökkentése érdekében az ügyintézőknél szóban terjeszthető elő a kérelem.

A 2020. évi Ecseri Böllérfesztivál és Verseny eredményei

A 2020. január 11-i rendezvényen a szakértő zsűri különböző kategóriákban pontozta a csapatokat. A bíráló bizottság tagjait szokás szerint a Szabadtűzi Lovagrend állította ki. A versengésen a következő eredmények születtek:

Fogópálinka:
1. helyezett: GÁSZLER Kft.
2. helyezett: Leszúrlak
3. helyezett: Ecseri EKO Kft.


Forralt bor:
1. helyezett: Ecseri Jót-evők
2. helyezett: GÁSZLER Kft.
3. helyezett: Leszúrlak


Legjobb sütemény:
1. helyezett: Ecseri Jót-evők
2. helyezett: PRE-RÖ-FITT
3. helyezett: Leszúrlak


Különdíj:

Az egész országra kiterjeszti a civil autós ellenőrzést a rendőrség

Aki ült már rendőrautóban - és most nem kell rosszra gondolni - tudja, hogy a járőrkocsi láttán egészen megváltoznak a gépjárművezetők. Udvariasak lesznek, megadják az elsőbbséget, sőt előzékenyen lemondanak róla. Betartják a sebességhatárt, vagy még bőven az alatt közlekednek. Eszükbe sem jut szabályt szegni. Bezzeg, ha nincs a környéken rendőrautó! Letolják egymást az útról, előznek a záróvonalon, kanyarodó sávból mennek egyenesen, szóval veszélyeztetik mások életét és testi épségét.

Megérkeztek az új orvosi eszközök

Magyarország Kormánya eltökélt a magyar vidék fejlesztése és fejlődése mellett, ezért 2018-ban meghirdette a Magyar Falu Programot. A program pályázatain indulhatnak az ország teljes területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai, függetlenül attól, hogy községek, nagyközségek, vagy városok.
Ecser Nagyközség Önkormányzata több ilyen pályázaton is nyert. Legutóbb az orvosi eszközök érkeztek meg a háziorvosi rendelőkbe. Ezek egy része látható a képeken.

Gallyazási munkálatok

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Elmü Hálózati Kft. megbízásából a Presidente Kft. 2020. január 31-ig gallyazási, kertészeti munkákat végez Ecseren a 20 Kv-os, köznapi nyelven, magasfeszültségű vezetékek nyomvonalában.

A zöld környezet mindig öröm, de komoly veszély forrása lehet, ha a növényzet megközelíti a villamos vezetéket.

A környezetünkért való felelősség vállalása az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport alapvető érdeke. Minden fejlesztésük, beruházásuk kiemelkedő szempontja a minket körülvevő világ megóvása.

Szelektív hulladékgyűjtés 2020. január 16., csütörtök

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesítése szerint a következő házhoz menő csomagolási hulladék-gyűjtésre 2020. január 16-án, csütörtökön kerül sor. A csomagolási hulladék a sárga zsákban, vagy bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban is kihelyezhető.

Mi kerülhet a (sárga) zsákba?
 papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Eseménynaptár
Társasjáték klub
január 24. - 17:00
Filmklub a Plébánián
január 26. - 16:00
Baba-Mama Klub
január 27. - 10:00
Tüdőszűrés
február 21. - 08:00
Tüdőszűrés
február 24. - 08:00
Tüdőszűrés
február 25. - 08:00
Dokumentumtár
Ecser Településrendezési és Településszerkezeti terv

Község Bemutatása

Aszódi Csaba András

Ecseri Lakodalmas

Aszódi Csaba András

Hírek

Eseménynaptár

Dokumentumtár

Fotóalbum

honlapkészítés: dupai