A Zöld koszorú Hagyományőrző Kör Csömörön

2018. november 17-én, szombaton este rendezte meg a Dolina - Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesülete a Csömöri Sportcsarnokban "Márton napi tollfosztó" című rendezvényét. A főként népviseletbe öltözött vendégek Maglódról, Nagytarcsáról, Kistarcsáról, Kerepesről, Cinkotáról, Rákoskeresztúrról, Péteriből, Tárnokról, sőt Szarvasról érkeztek. Ecsert a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör képviselte. A vidám műsort a maglódi és a csömöri csoportok mutatták be. A zenéről az Újhartyáni Fúvószenekar gondoskodott.

a cikk folytatása
Tárnok - Ecser 3-1

November 17-én, szombaton Tárnokon léptek pályára az ecseri labdarúgók. A vezetést a hazai csapata szerezte meg a 35. percben, mikor egy baloldali támadás és beadás után gólt lőttek. A félidő vége előtt sikerült kiegyenlíteni. Egy távoli szabadrúgást követően Aszódi Márton kapáslövése jutott a kapuba. A második félidőben tizenegyeshez jutottak a tárnokiak, amit belőttek, de az ecseri csapat nem adta fel, próbált egyenlíteni. A 75-80. percben a kapujukhoz szögeztük a hazaiakat, egymás után három veszélyes szögletet is beíveltünk,

Jönnek a mínuszok - ideje elzárni a téli csapokat!

A Vízmű tanácsai a téliesítéssel kapcsolatban

A Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hamarosan hidegebb időre számíthatunk. A hideg veszélyezteti a vízmérők és a vízcsövek épségét. A fagykárok elkerülhetők. Ilyenkor érdemes a kerti csapokat vízteleníteni. Figyelmet érdemel a vízóra is. A fagy leginkább a néhány milliméteres vaslappal fedett aknában lévő vízmérőket veszélyezteti ezért ezek védelme különösen fontos.
- A hiányzó aknafedlapot pótolni kell
- Meg kell győződni arról, hogy jól záródik-e az akna fedele.

Zöldhulladékos zsákot osztanak

A Duna - Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 2018. november 17-én szombaton telkenként három darab zöldhulladékos lebomló zsákot szállít ki a háztartásoknak. Ezzel szeretnék megkönnyíteni az őszi lombgyűjtést és kompenzálni a legutóbbi szállításnál keletkezett zsákhiányt.

Polgármesteri Hivatali álláshirdetés

Az Ecseri Polgármesteri Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet
az Ecseri Polgármesteri Hivatal
Igazgatási Csoport
műszaki ügyintézői
munkakörének betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2233 Ecser, Széchenyi utca 1.

Tökből készült díszek az ecseri portákon

Az Ecseri Szlovák Önkormányzat és a Rábai Miklós Művelődési Ház felhívást tett közzé tökből készítendő kompozíciók készítésére. A nevezőknek november 9-ig kellett feldíszíteniük portáikat. Nézzék meg milyen ötletesek és ügyesek voltak az ecseriek!
Az eredményhirdetésre 2018. november 17-én 10 órakor kerül sor a Tájházban (Zrínyi utca 35.), a Tök jó Márton nap keretében.

Sorban állás helyett foglaljon időpontot a NAV-nál!

Ha adóügyeit személyesen szeretné intézni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), a NAV honlapján előre lefoglalhatja az Önnek megfelelő időpontot a központi ügyfélszolgálatokra. Munkatársaik Budapesten a Dózsa György út 128-132. szám alatti ügyfélszolgálaton fogadják az időpontra érkezőket.

Mielőtt valaki útnak indul, érdemes nemcsak előzetesen időpontot foglalni, hanem tájékozódni az átlagos várakozási időkről is, így biztosan elkerülhető az esetleges sorban állás.

VIII. ecseri nyílt steel dartsverseny - a lakodalmas jegyében

2018. november 3-án az Ecseri Kulturális és Sport Egyesület immáron a 8. alkalommal szervezte meg nyílt steel dartsversenyét, melynek kuriózuma, hogy mindezt évek óta a lakodalmas jegyében teszik. A nevezők kitűzőt és kis emléktárgyat kaptak, majd a Petruska Néptánccsoport lépett színpadra. A tavalyi év bajnoka, Nagy Attila feltűzte a szalagot a vőfélybotra, majd kezdődött a mulatás: közös tánc, kalácsosztás, borkóstoló, egész nap pogácsa, ebédre pedig sertéspörkölttel vártuk a kilátogatókat.

Ecser - Inárcs 1-4

November 11-én délelőtt játszották le az Ecser - Inárcs felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzést. Az ecseri csapat a következő összeállításban lépett pályára:
Dócz Dániel János, Szatmári Sándor Attila, Váradi Patrik István, Szabó Szabolcs Levente, Kovács Áron, Kovács Erik (Szabó András Attila 46'), Budavári Bence (Virág Tamás 46'), Gubcsó Dávid, Gazdag Dániel (Sztancsik Máté 46'), Bartha Tibor Zoltán (Görög Zsolt 82'), Aszódi Márton.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Eseménynaptár
Lomb party
november 24. - 08:00
Sportbál
november 24. - 20:00
Iskolai központi fogadóóra
november 26. - 17:30
Dokumentumtár
Ecser Településrendezési és Településszerkezeti terv

Község Bemutatása

Aszódi Csaba András

Ecseri Lakodalmas

Aszódi Csaba András

Hírek

Eseménynaptár

Dokumentumtár

Fotóalbum

honlapkészítés: dupai