Balatonszárszón táboroztak az ecseri diákok

Balatonszárszón tartotta a Laky Ilonka Általános Iskola 2020. évi nyári táborát július 6. és 12. között. Több, mint százan nyaraltak a tó partján, és vettek részt a változatos programokon. Minden tábornak van egy alap koncepciója, amelyre felfűzik az eseményeket. Idén a távol-keleti szokásokkal ismerkedtek a tanulók. Persze a vidám szórakozás sem maradhatott ki.

Kiss Katalin igazgató asszony így írt a táborról:

a cikk folytatása
Meg kell akadályozni a vírus külföldről történő behurcolását

Beutazási korlátozásokat jelentett be a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten.

Magyarországnak meg kell védenie saját biztonságát, meg kell akadályoznia azt, hogy a vírust külföldről be lehessen hurcolni - mondta Gulyás Gergely sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, Magyarország közös erőfeszítéssel megnyerte az első csatát a vírussal szemben, az életet sikerült május közepe óta több részletben újraindítani.

Fontos tudnivalók a forgalmi engedélyek érvényességének meghosszabbításáról

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján a 2020. március 11. és 2020. július 3. közt lejáró, a magyar forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényességi idők – függetlenül attól, hogy a kérdéses jármű magánszemély, vállalkozás, vagy esetleg költségvetési szerv üzemeltetésében van – 2020. december 15-ig automatikusan meghosszabbodnak.

261 millió forint kormányzati támogatást kapott az ecseri V-Casting Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. beruházásainak megvalósítására

A Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartották azt az ünnepségen, amelyen Szijjártó Péter miniszter úr átadta Vághi Miklós tulajdonosnak a támogatói okiratot.
A rendezvényen részt vett Dr. Szűcs Lajos, térségünk országgyűlési képviselője, és Gál Zsolt, Ecser Nagyközség polgármestere

A kormány a munkahelyek védelmét ugyanúgy kötelességének tekinti, mint a járvány leküzdését - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogatói okiratainak átadóján.

Szúnyoggyérítést tartanak Ecseren 2020. július 13-án, hétfőn este

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Ecser nagyközség területén az Önkormányzat megrendelésére földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A gyérítés úgynevezett melegködös technológiával valósul meg, összesen 300 hektáron. A szúnyogirtó készítményt gépkocsiról juttatják ki, mert az Európai Uniós új szabályozás szerint a légi szúnyogirtó permetezés tilos.

Uitz József 90 éves

2020. július 5-én ünnepelte 90. születésnapját Uitz József. E jeles alkalomból köszöntötte Őt otthonában Gál Zsolt polgármester és Barta Zoltán jegyző. Átadták részére Orbán Viktor miniszterelnök úr üdvözlő oklevelét.

A tömegközlekedési eszközökön és az üzletben történő vásárlás során kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni!

Tisztelt Ecseri Lakosok!

Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy 2020. június 18-óta hatályos és most is érvényben van a Kormány 285/2020. (VI. 17.) számú rendelete, amely a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szól. E rendelet szerint mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszkot, sálat, kendőt) viselni.

A Millenniumi Park szépítése

Az Ecseri Kommunális Szolgáltató Kft. munkatársai a Posta előtti parkban, a Trianoni Emlékkereszt mögött szépítették a környezetet. A munkára azért is volt szükség, mert sok autós beállt a parkba a Postára menet. Ők távolinak találták a plébánia, vagy az iskola előtti parkolókat. Velük szemben többször kellett intézkednie a közterület-felügyelőnek, és a polgárőröknek.

(2020. július 8.)

Az Ecseri Polgármesteri Hivatal új félfogadási rendje

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatni szeretném Önöket, hogy a megváltozott egészségügyi helyzetben 2020. július 8-ától hogyan módosul az Ecseri Polgármesteri Hivatal félfogadási rendje.

Egészségük védelme és a megbetegedések elkerülése érdekében hivatalunkban történő ügyintézésnél a továbbiakban is a telefonos, vagy elektronikus ügyintézés működik!

Amennyiben személyesen szükséges ügyet intézni, egyeztessenek időpontot az illetékes ügyintézővel!

Elérhetőségeink változatlanok:
Telefonszám: 06-29/335-161

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Eseménynaptár
Zöldhulladék gyűjtés
július 17. - 06:00
Dokumentumtár
Ecser Településrendezési és Településszerkezeti terv

Község Bemutatása

Aszódi Csaba András

Ecseri Lakodalmas

Aszódi Csaba András

Hírek

Eseménynaptár

Dokumentumtár

Fotóalbum

honlapkészítés: dupai