Márton nap a Cserfa Kuckó óvodában

A Szent Márton napja (november 11) jeles dátum a népi kalendáriumokban: ekkorra híznak meg a fiatal libák, érik meg az újbor. Márton napjához számos időjóslás is fűződik: Márton olykor fehér lovon jár – tehát fel kell készülni a havazásra; ha pedig Márton lúdja jégen áll, karácsonykor sárban botorkál, vagy ha jókedvű Márton, kemény lesz a tél. A közmondás úgy tartja, aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik.

a cikk folytatása
Újra sikerült pályázati forrást nyerni a Magyar Falu programban

Ezúttal a temető fejlesztésére kapott Ecser Nagyközség Önkormányzata 5.000.000- forintot. A Miniszterelnökség értesítése nemrégiben érkezett meg a Polgármesteri Hivatalba.

Ecser - Perbál 2-0

Hazai pályán győzött szombaton az ecseri labdarúgó csapat a bajnokság őszi szezonjának utolsó előtti fordulójában. A tabella dobogóján álló Perbál látogatott Ecserre, akiknek sikerült mindkét félidőben gólt lőni. Mindezt 56 percen keresztül tíz emberrel játszva, mert Csaba Zsoltot a 34. percben kiállította a játékvezető.

Közösségi munka a templom és a plébánia szépítésére

"Lomb party"-ra hívta Dr. Tanczik Balázs plébános úr szombat délelőttre az Ecserieket, hogy közösen dolgozzanak a templom környezetének szépítésén. 35 fő tett eleget a meghívásának. A nap folyamán kitakarították a templomot és a plébániát. Összegereblyézték a falevelet, nyesték a bokrokat, söprögettek. A megfáradt dolgozókat töpörtyűkrémes kenyér, zsíros kenyér és forró tea várta.

Isten fizesse meg mindannyiuk munkáját!

Köszönjük a konténereket az Ecseri Kommunális Szolgáltató Kft-nek!

Az Ecseri Könyvtár újdonságokkal várja az olvasókat

A Rábai Miklós Művelődési Ház Könyvtára új könyveket szerzett be. A hosszú őszi estéken kellemes elfoglaltság lehet az olvasás.
A könyvtár címe: Ecser, Bajcsy-Zsilinszky utca 3.
Nyitvatartás:
Hétfő: 09.00.-13.00.
Kedd: 15.00.-19.00.
Szerda: 09.00.-13.00.
Csütörtök: 15.00.-19.00.
Péntek: 09.00.-13.00.

Nemzetek Napja az Általános Iskolában

Ha november, akkor Nemzetek Napja a Laky Ilonka Általános Iskolában. Idén a "zöld sziget" és a "gejzírek földje" néven is ismert Izland volt a porondon. Forgószínpad szerűen 20 perces foglalkozások keretében ismerkedhettek meg a gyerekek Izland élővilágával, nemzeti ételeikkel, táncukkal, mondavilágukkal, meséikkel. Megtapasztalhatták, milyen viccesek és érdekesek az ott élő emberek és a szokásaik. Láthattak fizikai kísérlet formájában gejzírkitörést, kóstolhattak izlandi süteményt és hotdogot,

Tűzeset

Kigyulladt egy családi ház melléképületének tetőszerkezete 2019. november 15-én éjjel a Széchenyi utcában. A tűz főleg a garázst érintette mintegy ötven négyzetméteres területen. Az esethez a főváros XVII. kerületi hivatásos és az ecseri önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik három vízsugárral eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Fiatal vállalkozóknak segít a NAV

2019-ben először vesz részt a Fiatal Vállalkozók Hete – Karrier&Üzleti Show-n kiállítóként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely tavaly indította el a kezdő vállalkozások támogatására hivatott Mentor Programját. A tapasztalatok szerint az új vállalkozók közül sokan nincsenek tisztában az adózási szabályokkal, ezért a mentorálás hat hónapja alatt személyre szabott segítséget kaphatnak.

Változás a Családsegítő Szolgálat ügyfélfogadásában

A Vecsés és Környéke Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat ügyfélfogadása Ecseren 2019. november 15-én, pénteken más hivatalos elfoglaltság miatt elmarad.

Szíves megértésüket kérik.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Eseménynaptár
Irodalmi Kör
november 27. - 17:00
Polgárőr Mikulás
december 08. - 13:00
Adventi templomi koncert
december 08. - 16:00
Idősek karácsonya
december 16. - 15:00
Dokumentumtár
Ecser Településrendezési és Településszerkezeti terv

Község Bemutatása

Aszódi Csaba András

Ecseri Lakodalmas

Aszódi Csaba András

Hírek

Eseménynaptár

Dokumentumtár

Fotóalbum

honlapkészítés: dupai