Gallyazási munkák

Tájékoztatjuk Önöket, az Elektromos Művek megbízásából a Kelet-Pest megyei Kft. 2019. április 18-án Ecseren megkezdi a villamos hálózat alatt lévő növények visszavágását.
A zöld környezet mindig öröm, de komoly veszély forrása lehet, ha a növényzet megközelíti a villamos vezetéket.
A felelősség vállalása környezetünkért az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport alapvető érdeke. Minden fejlesztésünk, beruházásunk kiemelkedő szempontja a minket körülvevő világ megóvása.

a cikk folytatása
Budapest Airport: két hónapig zárva lesz a 2-es futópálya

Idén tavasszal a Budapest Airport befejezi a repülőtér futópályavégeihez tartozó műszeres leszállító rendszer (ILS) berendezéseinek 2015-ben megkezdett korszerűsítését. Az idei évben az Ecserhez közelebb lévő 2-es számú futópálya budapesti végéhez tartozó ILS rendszert cserélik ki, ami a pálya átmeneti lezárásával jár.

2019. március 19. és 21. között a vasúti átjárókat javítják

A MÁV március 19-21. között, kedd estétől péntek hajnalig az ecseri vasúti átjárókat javítja az alábbi rend szerint:
- 2019. március 19-éről 20-ára virradó éjszaka 21.00. és 05.00. óra között a Lapos dűlőnél lévő átjárónál dolgoznak, félpályás lezárással, két óra hosszan teljes zárással. (Rákoskert megállóhely előtt)
- 2019. március 20-áról 21-ére virradó éjszaka az Arany János utcai vasúti átjárónál dolgoznak 21.00. és 05.00. óra között, félpályás lezárással, két óra hosszan teljes útzár mellett.

"A Haza minden előtt"

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére tartott megemlékezést Ecser Nagyközség Önkormányzata 2019. március 14-én. A Rábai Miklós Művelődési Ház nagytermében összegyűlt vendégeket Szever Pál intézményvezető köszöntötte. Az ünnepségen megjelent Gál Zsolt polgármester, Dr. Tanczik Balázs plébános, Barta Zoltán jegyző, az önkormányzati képviselők, az intézményvezetők, a civil szervezetek elnökei.

Egyre többen érzik fontosnak az egészségük védelmét

Majdnem százzal többen mentek el az ecseri kihelyezett tüdőszűrésre az idén, mint tették azt 2018-ban. A Törökbálinti Tüdőgyógyintézet munkatársai három napon várták a helyieket a Művelődési Házban. 828 lakos jelent meg a szűrésen.

Meghívó az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségre

Ecser Nagyközség Önkormányzata sok szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját 2019. március 14-én, csütörtökön 18 órára, a Rábai Miklós Művelődési Házba az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi műsorra és az azt követő fáklyás felvonulásra.
A műsorban közreműködnek a Laky Ilonka Általános Iskola tanulói.

Szelektív hulladékgyűjtés és zöldhulladék gyűjtés március 14-én, csütörtökön

A DTkH Nonprofit Kft. 2019. március 14-én, csütörtökön reggel hat órától szállítja el Ecserről az ingatlanok elé kihelyezett kommunális hulladékot, zöldhulladékot, szelektíven gyűjtött hulladékot.
Felhívjuk a figyelmüket, hogy az üvegek (színes és színtelen öblös, üdítős, boros, pezsgős) gyűjtése kiöblítve, az üveg gyűjtőponton történik! (Zrínyi u. 43.)
Ne rakják ki az üveget az útpadkára! Azt onnan a szállítók nem viszik el, és nagyon balesetveszélyes. Ha egy autó ráhajt, könnyen defektet kap.

A Monori Rendőrkapitányság felhívása

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság területén elszaporodtak az önkormányzati, illetve egyházmegyei sértettek sérelmére elkövetett úgynevezett „buisness e-mail compomise” (kisiklásos csalás) bűncselekmények, melyek lényege a következő:

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Eseménynaptár
Nagyböjti lelkigyakorlat
március 20. - 18:30
Tavaszi szemétszedés
március 23. - 09:00
Nagyböjti lelkigyakorlat
március 27. - 18:30
Dokumentumtár
Ecser Településrendezési és Településszerkezeti terv

Község Bemutatása

Aszódi Csaba András

Ecseri Lakodalmas

Aszódi Csaba András

Hírek

Eseménynaptár

Dokumentumtár

Fotóalbum

honlapkészítés: dupai