2020. december 31-ig lehet kérelmezni a kutak fennmaradási engedélyét

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére a Magyar Országgyűlés elfogadta az engedéllyel nem rendelkező kutak bírságmentes fennmaradására korábban 2018. december 31-ig szóló időpont 2020 végéig történő meghosszabbítását.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) még 2016-ban kezdeményezte azt a törvénymódosítást, miszerint illegálisan kialakított kutakat bírságmentes lehessen engedélyeztetni az illetékes vízügyi hatóságoknál.

a cikk folytatása
Egyre több a szabálysértő drónreptetés

Egy év alatt megnégyszereződött a szabálysértő drónreptetésekkel kapcsolatos bejelentések száma. 2018-ban több mint egy tucat repülőgép személyzete jelezte a HungaroControl légiforgalmi irányítóinak, hogy drónt láttak a gépek közelében. A társaság minden alkalommal megtette a szükséges intézkedéseket.

32 millió forint ecseri telephelyfejlesztésre

31.980.250 forintot nyert az ecseri Fuvartrans Kft. a Pénzügyminisztériumtól a "Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén" című pályázaton. Az eljárás eredményét január 14-én tette közzé a minisztérium.

Több mint 4,5 milliárd forintot nyert el 87 Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás telephelyének fejlesztésére - mondta el Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn az MTI-nek.

Az ecseri népviselet bemutatása Ráckevén

A Ráckevei Árpád Múzeum női fejviseleteket bemutató időszaki kiállításán, az ecseri menyasszony kontyolása is megtekinthető. A múzeumi életképben láthatjuk az ecseri menyasszonyi koszorút, a bujdost és a kikötött kendőt is. A néprajzi kiállítás március végéig tekinthető meg.

Önkormányzati Konyhai álláshirdetés

Az Ecseri Önkormányzati Konyha határozott idejű 3 évig tartó közalkalmazotti jogviszony keretében 6 órás foglalkoztatásban konyhalány munkakör betöltésére pályázatot hirdet.
A munkavégzés helye: Ecser, Rákóczi u. 1-3.

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:

Szelektív hulladékgyűjtés, és zöldhulladék gyűjtés január 17-én, csütörtökön

Tisztelt Ecseri Ingatlantulajdonosok!

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. az alábbiakban tájékoztatja Önt az újrahasznosítható csomagolási, a zöldhulladék, továbbá a lom hulladékok gyűjtéséről. Együttműködésüket ezúton is köszönjük!

HÁZHOZ MENŐ CSOMAGOLÁSI HULLADÉKGYŰJTÉS
Gyűjtési időszak: egész évben KÉTHETENTE, CSÜTÖRTÖKI napokon.
A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink annyi cserezsákot (csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló, sárga színű, emblémás) adnak, amennyi kihelyezésre került.

Égett éjszaka egy gépkocsi az M0 autóúton

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán, a 49-es kilométernél, Ecser közelében január 14-én, 22 órakor. A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat.

Gépjárművezető képzés munkaviszonyban állók számára II.

Négyezren szerezhetnek térítésmentesen nehézgépjárműre szóló jogosítványt, a mintegy 4 milliárd forintos hazai forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek. A pénzügyminiszter elmondta, a programban résztvevők a képzést követően nagyobb hozzáadott értéket adó munkaköröket is betölthetnek, ami a közúti áruszállítás versenyképességét is nagymértékben növelheti.

Nagy közönségsikert aratott a VIII. Ecseri Böllérfesztivál

Tavaly azt írtuk, hogy minden eddiginél élénkebb érdeklődés övezte az Ecseri Böllérfesztivált. Most meg kell állapítanunk, hogy 2019-ben rekordot döntött a nézőközönség, a vendégek részvétele az eseményen.
A szervezők és a rendszeres látogatók véleménye egyezett abban, hogy még soha ennyien nem jöttek el a Tájház udvarán tartott fesztiválra.
Idén is hat csapat vágott disznót, s versengett a Szabadtűzi Lovagrend tagjaiból alakult zsűri elismeréséért. Ezen kívül a közönség szavazataiért is megküzdöttek.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Eseménynaptár
Cirkuszi gálaműsor
január 26. - 16:00
Dokumentumtár
Ecser Településrendezési és Településszerkezeti terv

Község Bemutatása

Aszódi Csaba András

Ecseri Lakodalmas

Aszódi Csaba András

Hírek

Eseménynaptár

Dokumentumtár

Fotóalbum

honlapkészítés: dupai