Anyák Napján

Köszönöm, jó anyám,
azt, hogy felneveltél,
Születésem óta óvtál és szerettél.
Soha nem hagytál el,
bármi volt a sorsod,
akár hogy tetézték napjaid a gondok.

a cikk folytatása
Májusban minden nap méri Ecseren a Rendőrség a sebességet

A Rendőrség vezénylési terve szerint május hónapban minden nap találkozhatnak az autósok sebességméréssel településünkön. Bár a fix és mobil eszközök alkalmazásának többsége az M0 autóútra irányul, belterületünkön is több alkalommal találkozhatunk majd a trafival.
Persze nem csak ott és akkor kell betartani a sebességhatárokat. A rendőrség a mérések helyét és időpontját megváltoztathatja.

Mérési időpontok és helyszínek:
Ecser, Rákóczi utca:
2016. május 3. kedd 09.00.-12.00.
május 12. csütörtök 14.00.-17.00.

Sikeres koncertet adott a Trencséni Opatovanka Fúvószenekar

A Trencséni Opatovanka Fúvószenekar koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők vasárnap délután a Művelődési Házban. Az előadást az Ecseri Szlovák Önkormányzat és a Zöld koszorú Hagyományőrző kör szervezte. A zenekar 1982-ben alakult, azóta játszanak együtt. Bár a tagok nem főállásban foglalkoznak muzsikálással, egy igazán professzionális előadást láthatott a szép számú nézőközönség.

Értesítés vasúti vegyszeres gyomirtásról

A MÁV Pályavasúti Területi Igazgatóság tájékoztatja Önöket, hogy a MÁV Zrt. vágányhálózatán 2016. május 2-től vegyszeres gyomirtást végeznek. Kedvezőtlen időjárás esetén a munka elvégzése 1-2 napot csúszhat.
Nyílt vonalon kétvágányú pályán a munkaszélesség 5,4 m + 5,4 m.
Az alkalmazott vegyszerek neve:

Amega 480 SL/ Mars 480
Hatóanyaga: 360 g glifozát-izopropilamin só
Dózis: (l/kg, g/ha) 5,0 l
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
É.v.i.: nk.
Méhekre nem veszélyes

Mezzo 20 WG
Hatóanyaga: 20 % metszulfuron-metil

Érkeznek a bevallási ajánlatok az Adóhivataltól

Az érvényesen nyilatkozóknak május 2-áig postázza a NAV a 1553E jelű egyszerűsített bevallást. Ha az adózó elfogadja az ajánlatot, nem kell semmit tenni - „hallgatás beleegyezés” alapon -, az az adózó által benyújtott bevallásnak minősül 2016. május 20án.

Testvértelepüléseink delegációi látogattak el hozzánk

A Zöld koszorú Hagyományőrző Kör április 23-i közgyűlését tisztelték meg jelenlétükkel barátaink Nagymagyarról (Zlaté Klasy) és Cabaj-Cáporról (Csabajcsápor).
Vendégeink megnézték a Tájházat, végigsétáltak az évről-évre szépülő Széchenyi utcán. A Rábai Miklós Művelődési Házban megtekintették a Hagyományőrző kör tánccsoportjainak műsorát. Cabaj-Cáporról két énekkar is eljött, akik szép énekükkel kedveskedtek a közönségnek.

Szemétszedés Ecseren

Ecser Nagyközség Önkormányzata szemétgyűjtést hirdetett meg 2016. április 23-ára. A szombati napon kilenc órakor gyülekeztek a résztvevők a Sportpályán, ahol Gál Zsolt polgármester köszöntötte őket. Nagy öröm volt, hogy eljöttek a tisztaságot fontosnak tartó lakosok, a civil szervezetek tagjai, valamint ott voltak az EKO Kft dolgozói is.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Eseménynaptár
Falugyűlés
május 02. - 18:00
Majális
május 06. - 19:00
Majális
május 07. - 08:00
Dokumentumtár

Ecser Község Bemutatása

Aszódi Csaba András

Ecseri Lakodalmas

Aszódi Csaba András

Hírek

Eseménynaptár

Dokumentumtár

Fotóalbum

honlapkészítés: dupai