Tájékoztató parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki.

a cikk folytatása
Továbbra is tart a másodfokú hőségriasztás

Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár meghosszabbítja a 2017. június 22. (csütörtök) 00:00 órától június 26. (hétfő) 24:00 óráig kiadott II. fokú hőségriasztást 2017. június 28. (szerda) 24.00 óráig, figyelembe véve az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát. A másodfokú hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.

Már csak néhány nap maradt az előre fizetős, SIM kártyás mobiltelefon előfizetői szerződések adategyeztetésére

Január 12-én lépett hatályba az az NMHH-rendelet, amely az elektronikus hírközlésről szóló törvénynek az előrefizetős SIM-kártyás mobiltelefonszerződéseket tárgyaló szabályait részletezi.

Megjelent Pest megye Lapjának idei 6. száma

Az újságból bepillantást kaphat a megye településeinek életébe. Írásokat olvashat a nyári vakációról, térségünket érintő útépítésekről.

Az újság elolvasható a
http://pestmegyelapja.hu/hu/hirek/lapszamok/pest-megye-lapja-2017-ii-evfolyam-6-szam/
oldalon.

Júliustól lép hatályba az új jövedéki törvény

Tavaly fogadta el az Országgyűlés az új jövedéki törvényt, amely számos változást hoz a jövedéki szabályozásban, és amelyet július 1-jétől kell alkalmazni.

Az egyik legfontosabb egyszerűsítés, hogy a sokféle adóraktári engedély típus helyett az új szabályozás egyféle adóraktári engedélyt ismer, azonban jövedéki termék továbbra is adóraktárban állítható elő és tárolható az adófizetésig.

Újra két kifutópályával üzemel a Ferihegyi Repülőtér - Csökken Ecser zajterhelése

Befejeződött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályájának 3 hónapig tartó rekonstrukciója, így a terveknek megfelelően június 22-én délután a repülőtér visszaállt a megszokott, kétpályás üzemelésre. A 3 kilométer hosszú futópálya 900 méteres szakaszának beton burkolatcseréjére félmilliárd forintot költött el a Budapest Airport.

Antal napi búcsú

Az ecseri templom védőszentje Páduai Szent Antal, ezért minden júniusban Antal nap hétvégéjén, vasárnap tartjuk településünkön a búcsút. Ennek egyházi része a délelőtti mise. Idén a búcsú egy napra esett Úrnapjával, így a nap első részében az Úrnapi misére, és a körmenetre került sor.
Délután látogattak ki a helyiek a Széchenyi utcába, ahová mutatványosok és árusok települtek ki.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Eseménynaptár
IRODALMI KÖR
június 28. - 17:00
Halas Nap
július 01. - 10:00
Dokumentumtár

Ecser Község Bemutatása

Aszódi Csaba András

Ecseri Lakodalmas

Aszódi Csaba András

Hírek

Eseménynaptár

Dokumentumtár

Fotóalbum

honlapkészítés: dupai