Értesítés vasúti vegyszeres gyomirtásról

A MÁV Pályavasúti Területi Igazgatóság tájékoztatja Önöket, hogy a MÁV Zrt. vágányhálózatán 2016. május 2-től vegyszeres gyomirtást végeznek. Kedvezőtlen időjárás esetén a munka elvégzése 1-2 napot csúszhat.
Nyílt vonalon kétvágányú pályán a munkaszélesség 5,4 m + 5,4 m.
Az alkalmazott vegyszerek neve:

Amega 480 SL/ Mars 480
Hatóanyaga: 360 g glifozát-izopropilamin só
Dózis: (l/kg, g/ha) 5,0 l
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
É.v.i.: nk.
Méhekre nem veszélyes

Mezzo 20 WG
Hatóanyaga: 20 % metszulfuron-metil

a cikk folytatása
Érkeznek a bevallási ajánlatok az Adóhivataltól

Az érvényesen nyilatkozóknak május 2-áig postázza a NAV a 1553E jelű egyszerűsített bevallást. Ha az adózó elfogadja az ajánlatot, nem kell semmit tenni - „hallgatás beleegyezés” alapon -, az az adózó által benyújtott bevallásnak minősül 2016. május 20án.

Testvértelepüléseink delegációi látogattak el hozzánk

A Zöld koszorú Hagyományőrző Kör április 23-i közgyűlését tisztelték meg jelenlétükkel barátaink Nagymagyarról (Zlaté Klasy) és Cabaj-Cáporról (Csabajcsápor).
Vendégeink megnézték a Tájházat, végigsétáltak az évről-évre szépülő Széchenyi utcán. A Rábai Miklós Művelődési Házban megtekintették a Hagyományőrző kör tánccsoportjainak műsorát. Cabaj-Cáporról két énekkar is eljött, akik szép énekükkel kedveskedtek a közönségnek.

Szemétszedés Ecseren

Ecser Nagyközség Önkormányzata szemétgyűjtést hirdetett meg 2016. április 23-ára. A szombati napon kilenc órakor gyülekeztek a résztvevők a Sportpályán, ahol Gál Zsolt polgármester köszöntötte őket. Nagy öröm volt, hogy eljöttek a tisztaságot fontosnak tartó lakosok, a civil szervezetek tagjai, valamint ott voltak az EKO Kft dolgozói is.

Kecskeméti kiránduláson az I-es óvodások

Szép időben, kellemesen és tartalmasan szórakoztak kis ovisaink a kecskeméti állatkertben és az arborétumban. A nap végén pedig fáradhatatlanul másztak, csúsztak, hintáztak, fogócskáztak a játszótéren.

Mise a vértanúhalált halt ecseri plébános, Mikla Pál emlékére

Jó Pásztor vasárnapján tartottak emlékmisét Mikla Pál plébános tiszteletére az ecseri templomban. Mikla Pált 1945. április 16-án gyilkolták meg a Gyömrőn megalakult kommunista szabadcsapat tagjai. Mikla Pál volt a Jó Pásztor, aki a veszélyek ellenére sem hagyta el ecseri híveit. Emléke a mai napig él településünkön. Sírját gondozzák a helyiek, minden vasárnap imádkoznak érte a templomban, utcát neveztek el róla. Tavaly avatták fel emléktábláját a templom előtt.

Tájékoztatás a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás holding rendszerű átszervezéséről

Tisztelt Ingatlanhasználók!

Ez úton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény módosításáról szóló 2016.04.01-vel hatályba lépett 2015. évi CCXXI. törvény 1. § (4) bekezdése alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzése holding rendszerű működésre került átszervezésre. A közszolgáltatási folyamatba, az állami feladatkör ellátására a törvénymódosítás beemelte az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Eseménynaptár
Iskolai jótékonysági est
április 30. - 15:00
Falugyűlés
május 02. - 18:00
Majális
május 06. - 19:00
Majális
május 07. - 08:00
Dokumentumtár

Ecser Község Bemutatása

Aszódi Csaba András

Ecseri Lakodalmas

Aszódi Csaba András

Hírek

Eseménynaptár

Dokumentumtár

Fotóalbum

honlapkészítés: dupai